Hypnotherapie

Wat is hypnose eigenlijk? Raak ik dan de controle kwijt? Ga ik knock-out? Kom ik er dan ook wel weer uit? Ga ik gekke dingen doen?

Ja, dat zijn natuurlijk wel hele goede en regelmatig gestelde vragen en je bent uiteraard niet de enige die deze vragen stelt! Ik hoop je hierop kort antwoord te kunnen geven. Heb je echter nog meer vragen dan kun je me gewoon bellen, altijd goed! :)

Hypnose is communiceren met je onderbewuste en onbewuste gedachten. Veel mensen denken dat als je in hypnose bent, je je heel anders voelt dan in een normale gemoedstoestand, maar dat is niet zo. Je zult je niet gehypnotiseerd voelen! Jij hebt de controle en hebt het voor het zeggen, ALTIJD! Als ik je zou vragen om te gaan staan, zou je dat doen, maar als ik je zou vragen om een oud dametje te beroven, zou je dat niet doen! Alleen de suggesties die overeenkomen met je eigen normen en waarden zul je accepteren.

Bij hypnose ervaar je een toenemende staat van ontspanning en in die gemoedstoestand begeleid ik je naar een andere, een door jouzelf gewenste overtuiging! 5% van onze gedachten beleven we bewust en 95% van onze gedachten beleven we onbewust. In onze bewuste gedachten zitten o.a. de rede, logica en wilskracht. In onze onbewuste gedachten zitten o.a. de emoties, beelden en overtuigingen. Onze onbewuste gedachten zijn 0,7 seconden eerder in het brein en pas daarna gaat het naar het bewuste brein. Logisch dus dat bij een verkeerde overtuiging in het onbewuste van ons brein, dit bijna direct daarna opkomt in ons bewuste brein en als een absolute waarheid wordt gezien.

Zo werkt bijvoorbeeld een fobie. Het onbewuste deel beleeft een overtuiging (dus is 0,7 seconden eerder en je hebt bewust nog niets door) alarmeert het bewuste deel en er ontstaat een situatie van herkenning, paniek en vluchtgedrag. Je begrijpt nu denk ik wel dat als het onbewuste deel gereset wordt en er een ander beeld voor in de plaats komt, de fobie verdwenen is! Kan dat zomaar? Jazeker, dat kan echt! 

En maak je geen zorgen! Je kunt nooit in een hypnose blijven hangen! Je komt er altijd weer uit, hoe dan ook. Hypnose is volledig veilig en het enige wat jij hoeft te doen is te ontspannen en mij te volgen!